החלות של גליתי

 



החלות של גליתי

המצרכים:

1 קילו קמח רגיל

1 כף שמרים יבשים

או שמרית או קוביית שמרים חיים

1 וחצי כוס סוכר 

(אפשר יותר תלוי בכם)

1 כפית שטוחה מלח

1 ביצה שלמה

4 כוסות (לערך) מים פושרים

1/2 כוס שמן

התהליך:

קמים מוקדם בבוקר.....

בקערה גדולה מניחים את השמרים

שופכים עליהם 1/2 כוס מים פושרים

מפזרים ביד סוכר מעל (זה הסוד להתפחה טובה!) בערך כפית

מחכים כ-10 דקות.

מכניסים את הקמח והסוכר ומערבבים בכף, מוסיפים את הביצה והשמן

ורק לבסוף את המלח מאחדים את החומרים ומתחילים להוסיף מים בהדרגה ועוברים ללישת יד.

מוסיפים מים ולשים עד שהבצק הופך אחיד ולא דביק – אם הוספתם הרבה מים אפשר להוסיף עוד קמח ולאזן.

לבסוף כשהבצק מוכן – מורחים שמן בידיים על הבצק כולו ועל דפנות הקערה – לשמור על לחות הבצק , להיזהר לא יותר מידי שמן.

מכסים את הבצק במגבת גדולה ומכניסים למיטה- מתחת לשמיכה.

אחרי כשעה אפשר להתחיל לעבוד- תלוי בתפיחה.

אחרי שסיימנו לקלוע 2 חלות מתפיחים עוד כ-20 דקות ובינתיים מחממים את התנור ל-200 מעלות.

אחרי 20 דקות מורחים ביצה על החלות שמים שומשום וקצת סוכר, מכניסים לתנור ב 180 מעלות ו....נהנים מהריח.

אחרי כ-40 דקות החלה מוכנה- תלוי בתנור...

מצננים קצת ושומרים מ"עוברי אורח" ומגישים- שבת שלום.

(נ.ב- את הבצק ניתן לחלק לחצי אחרי התפיחה ולהקפיא)

מאחלת לכם בהצלחה ובתאבון- אוהבת גליתי

   
Top page

דף הבית
אודות גנגלית
גני ילדים בפתח תקווה
גלריות גני ילדים
צור קשר
     
לייבסיטי - בניית אתרים